Pasta migdałowa 330g

Pasta migdałowa 330g
Web icon

Opis

Pasta migdałowa, zwana również masłem migdałowym została przygotowana ze 100% prażonych migdałów, bez żadnych innych niepotrzebnych dodatków.Migdały mają dużą zawartość zdrowych tłuszczów nienasyconych. Tłuszcze nienasycone nie zwiększają zagrożenia wytworzenia się „złego” cholesterolu we krwi. Co więcej, ich regularne spożywanie może obniżyć ogólny poziom cholesterolu. Migdały są bogate w witaminę E, znany antyoksydant, substancję, która zatrzymuje procesy utleniania, tym samym udrażnia żyły i przeciwdziała chorobom serca oraz spowolnia starzenie się komórek. Uważa się, że migdały przyczyniają się do utrzymania zdrowych kości poprzez zawarte w swoim składzie: wapń, magnez, mangan, miedź, witaminę K, białko i cynk. Ponadto migdały zawierają: witaminy z grupy B, błonnik i fosfor.&nbsp;<strong>Skład:</strong> migdały&nbsp;<strong>Wartości odżywcze w 100g</strong>Wartość energetyczna 2612kJ/630kcal - 31% RWS*Tłuszcz 52g - 74%w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,74g - 24%Węglowodany 20,5g - 8

  • Żywność dietetyczna i zdrowa żywność
  • zdrowie
  • dieta
  • maslo orzechowe

Domain icon Producent/ Wytwórca

36-200 Brzozów - Polska

Skontaktuj się