Soczewica należy do roślin strączkowych. Jest uprawiana w wielu krajach na świecie. W Polsce jest mało rozpowszechniona. Nasiona soczewicy mają zazwyczaj okrągły lub owalny kształt. Mogą mieć różnorodną barwę. Jest bogactwem wielu składników odżywczych m.in. białko, żelazo oraz błonnik, dlatego jest produktem szeroko wykorzystywanym w gastronomi. Soczewica czerwona jest najpopularniejsza ze wszystkich rodzajów tej rośliny. Charakteryzuje się intensywnym smakiem. Jej przygotowywanie jest bardzo wygodne – nie trzeba jej namaczać, a ziarna szybko się gotują. Idealnie nadaje się do zup kremów, past czy farszu do pierogów.
Polska
Soczewica należy do roślin strączkowych. Jest uprawiana w wielu krajach na świecie. W Polsce jest mało rozpowszechniona. Nasiona soczewicy mają zazwyczaj okrągły lub owalny kształt. Mogą mieć różnorodną barwę. Jest bogactwem wielu składników odżywczych m.in. białko, żelazo oraz błonnik, dlatego jest produktem szeroko wykorzystywanym w gastronomi. Soczewica zielona ma smak dużo bardziej delikatny niż soczewica czerwona. Soczewica zielona charakteryzuje się tym że nie rozgotowuje się, ale pozostaje sypka. W postaci sypkiej możemy wykorzystywać ją jako np. dodatek do sałatek. Soczewicę zieloną musimy namoczyć, przed gotowaniem.
Poproś o wycenęPolska
Nasza firma ma w ofercie bardzo wysokiej jakości soczewicę czerwoną połówki oraz całą, pochodzenie surowca to USA lub Kanada zależnie od partii, soczewica uprawiana w tych krajach jest znana z bardzo wysokiej jakości, w ofercie posiadamy również soczewicę zieloną poch. USA. Soczewica należy do roślin strączkowych. Jest uprawiana w wielu krajach na świecie. W Polsce jest mało rozpowszechniona. Nasiona soczewicy mają zazwyczaj okrągły lub owalny kształt. Mogą mieć różnorodną barwę. Jest bogactwem wielu składników odżywczych m.in. białko, żelazo oraz błonnik, dlatego jest produktem szeroko wykorzystywanym w gastronomi. Soczewica czerwona jest najpopularniejsza ze wszystkich rodzajów tej rośliny. Charakteryzuje się intensywnym smakiem. Jej przygotowywanie jest bardzo wygodne – nie trzeba jej namaczać, a ziarna szybko się gotują. Idealnie nadaje się do zup kremów, past czy farszu do pierogów.
Poproś o wycenęPolska
Fasola Jaś Piękny to roślina strączkowa z rodziny bobowatych. Można wyróżnić kilkaset jej odmian różniących się wielkością, kształtem oraz kolorem. Fasola ta jest bardzo zdrowa. Zawiera ogromną ilość wartościowego oraz łatwo przyswajalnego białka. Zawiera wiele cennych substancji odżywczych między innymi żelazo, magnez, wapń, potas i fosfor. Jest bogata w witaminy z grupy B, witaminę A, E oraz K. Jej nasiona te są doskonałym źródłem błonnika pokarmowego. Fasola Jaś Karłowy – wykorzystywany jest do zup , fasolki po bretońsku , sałatek oraz dań wegetariańskich. Nasiona roślin strączkowych to podstawa diety wegetariańskiej i z powodzeniem zastępują dania mięsne, mogą być także składnikiem zup, sałatek. Mamy dostępne również Soczewicę czerwoną oraz zieloną, fasole czerwoną, kaszę gryczaną groch żółty łuskany i inne.
Poproś o wycenęPolska
Nasza firma oferuje lokalnie uprawianą fasolę biała jaś karłowy alubia, aura produkt jest dostępny w różnych konfiguracjach rozmiarów. od 70-80 ziaren do 200 ziaren/100g Jakość produktu jest bardzo wysoka, jest on oczyszczony na maszynie czyszczącej a później na sorterze optycznym ostatnim etapem jest ręczna inspekcja produktu. nasza firma posiada szerokie doświadczenie we współpracy z zakładami przetwórczymi jak i farmami handlowymi. Zapraszamy do współpracy.
Poproś o wycenę